2024-06-11T16:17:46+03:00

1. Предимства

Най-голямото предимство на покривните вентилатори е фактът, че те са отговорни за ефективното задвижване на цялата вентилационна система в дадено съоръжение. Освен това си струва да запомните, че не е необходимо да определяте допълнителна стая за тяхното инсталиране. Покривните вентилатори се поставят във външната част на даден обект-жилищна, промишлена или обществена сграда.

Освен това качествените EC двигатели , вградени в предлаганите от нас устройства, минимизират разходите, свързани с потреблението на енергия. Също така трябва да се отбележи, че предлаганите в BROOKVENT устройства са изработени от устойчиви на атмосферни влияния материали. Устройствата, които предлагаме, са направени от: висококачествена пластмаса и поцинкована ламарина.

Допълнително имат специално вграден сенник, предпазващ от валежи ( BMV PRO EC ). Вентилаторите на покрива си сътрудничат с контролера CSR-B, като с помощта на този контролер работата на устройството се саморегулира.

Предлагаме и устройства за системи с постоянно налягане:


  • BVS SELECT HY – хигроконтролиран,
  • BVS SELECT ST – постоянен поток

Предлагат се и системи за ниско налягане:


  • BVS LOP HY – хидроконтролиран,
  • BVS LOP ST - постоянен поток.

2. Приложение на покривни вентилатори


Този тип устройства са движещият елемент на изпускателните инсталации в механичните вентилационни системи. Предлаганите от нас покривни вентилатори се монтират в краищата на вентилационни канали в жилищни, промишлени и обществени сгради с ниска степен на замърсяване с твърди частици.

Предлаганите модели могат да се настроят към проектните изисквания на дадена инсталация.

В зависимост от дизайна и използването на други устройства, те могат да поддържат гравитационна вентилация и също да действат като елемент от вентилационната система BVS .

Покривни вентилатори – хоризонтално или вертикално изпускане?


Когато обмисляте закупуването на този тип устройство за вашия дом или бизнес, струва си да обърнете внимание на неговия въздушен поток. Ние предлагаме два вида:


  • с вертикално изпускане на въздух
  • с хоризонтално изпускане на въздух

Покривните центробежни вентилатори с хоризонтално изпускане ще работят добре в инсталации, където няма риск от смесване на отработения въздух с инжектирания в помещенията. При този тип модели изходящият въздух се насочва по протежение на строителната повърхност. Освен това хоризонталното изпускане трябва да се използва на места, където няма риск от появата на опасни вещества в отработения въздух.

При варианти с вертикален изход , изходящият от вътрешността на сградата въздух е насочен нагоре. Благодарение на това решение има минимален риск той да избяга в близост до отвори на прозорци или други места. Дизайнът на този тип вентилатор е оптимизиран да насочва въздушния поток вертикално.

Покривни вентилатори – поддръжка

Поддръжката на покривните вентилатори трябва да се извършва редовно, но си струва да знаете, че е сравнително проста. Поддръжката много често не изисква разглобяване. Самият процес също не е тежък, защото се извършва на покрива на сградата. Разбира се, този вид работа трябва да се извършва от опитни специалисти.


Как да изберем покривни вентилатори от BROOKVENT?


Ако имате въпроси относно нашата оферта, ще се радваме да помогнем и да разсеем съмненията.

Нашите опитни специалисти ще ви помогнат при избора на покривни вентилатори, съобразявайки се с основните параметри , които трябва да имате предвид при избора на устройство, така че да отговарят на изискванията и нуждите на вашата инвестиция.

Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме добрата работа на нашия уебсайт, като спазваме всички правила и добри практики за поверителност на личните Ви данни. Вижте Политиката ни за поверителност